Izbornik jezika

Bosanski | English
Vi ste na: Početna - Ponuda - Aluminijska bravarija

Aluminijska bravarija

Ulazna vrata

U modernom gradevinarstvu posljednjih godina znatno su poviseni zahtjevi u pogledu trajnosti i postojanosti koristenih materijala  To se narocito ogleda u elemenima koji se dinamicki svakodnevno opterecuju. Zbog toga su ulazna vrata kao elemenat koji se upotrebljava desetine puta dnevno, tacka na koju trebamo posebno obratiti paznju pri izboru. Aluminijumska legura kao materijal male specificne tezine, a visoke cvrstoce idealan je za izradu ulaznih vrata. Krilo kod aluminijskih vrata ima manju masu u odnosu na krilo od klasicnih materijala. To doprinosi ne samo lahkom rukovanju vratima prilikom otvaranja i zatvaranja, nego su i dinamicki dijelovi vrata (sarniri) izlozeni manjem opterecenju. Bilo da Vam je bitna termicka i akusticka izolacija, ili zelite prava protuprovalna vrata mi u ALPAMM-u cemo spremno odgovoriti Vasem zahtjevu. Svjesni smo da su vrata „vizit karta“ kuce. U dogovoru s Vama dizajnirat cemo unikatna vrata za Vas dom.

Unutrašnje pregradne stijene

Pri projektovanu savremenih kancelarijskih prostora ( banke, tehnicki biroi, drzavne institucije) arhitekti danas ne zanemaruju cinjenicu da je to prostor u kome ljudi borave gotovo trecinu dana. Poznato je da osjecaj izoliranosti kakav imamo u klasicnim zidanim kancelarijama smanjuje radnu ucinkovitost i koncentraciju te ubrzava zamor.
Kancelarije izradene od aluminijskih pregrada akusticki razdvajaju ,ali vizuelno povezuju prostor i zaposlene. Naravno ugradenim venecijanerima uvijek mozete sacuvati svoju privatnost. Znatno veca dnevna osvijetljenost stedi elektricnu energiju. To je dobro kako ekonomski, tako i sa ekoloskog aspekta. Vizuelna povezanost doprinosi boljim meduljudskim odnosima i osoblje mnogo veselije obavlja svoje dnevne zadatke. Prostor se ovdje prikazuje u svoj svojoj velicini i svjetlosti, a uposlenici mnogo lakse komuniciraju.

Aluminijski brisoleji i zaluzine

Prozori sa aluminijskim brisolejima dizajnerski gledano objektu izvana daju dozu avangarde i otmjenosti. Brisoleji fiksni ili pokretni u kombinaciji sa nekom od ALPAMM-ovih fasada mogu stari zidani objekat pretvoriti u pravuurbanu poslovnu zgradu. Osim estetskih odlika brisoleja nemojmo zaboraviti i njihovu glavnu, prakticnu svrhu. Zastita od direktnih suncevih zraka znatno smanjuje zagrijavanje prostorija, klimatizacijski uredaji manje rade i sve to se ocituje u ustedi elektricne energije. Takoder olaksan Vam je i raspored namjestaja u prostoriji. Mozete uzivati ili raditi u prirodno osuncanoj prostoriji, a sunceve zrake Vam ne mogu zaslijepiti TV uredaj ili monitor.

Aluminijski izlozi

Ugostiteljski, trgovacki objekat ili zanatska radnja: Mi u ALPAMM-u uvijek cemo naci pravo rjesenje za Vas. Dobro dizajniran izlog privlaci vise potencijalnih kupaca da Vas posjete.

Harmonika vrata

Otvaranjem harmonika vrata Vasa terasa ili cak dnevni boravak potpuno je povezan sa vrtom. Izmedu prostorije i vrta cak vam ne smetaju ni stubovi. Tepih i travnjak se gotovo dodiruju. Tokom hladnih mjeseci vasa terasa se pretvara u pravi zimski vrt iz cije topline mozete uzivati u idilicnom zimskom ambijentu.

Aluminijski prozori

Siroka lepeza sistema za izradu aluminijske bravarije otvara nam mogucnost da ispunimo svaku Vasu zelju kad su u pitanju prozori od aluminijuma. Bilo da gradite kucu ili restaurirate stan, kod nas u ALPAMM-u cete sigurno naci pravo rjesenje za Vas dom kad su prozori u pitanju. Prozore od aluminijumskih profila odlikuje mala tezina te odlicna zvucna i termicka izolacija zahvaljujuci prekinutom termickom mostu i brtvljenju u vise linija. Takav prozor opremljen low-e termoizolacionim staklom toplotne gubitke svodi na minimum i samim time stedi energiju.
0 0

Anketa

Da li Vam se sviđa naša nova stranica?
Brojač posjeta

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 96296

Ukupno pregleda: 807743